EL PROJECTE GARCIA FONTS

Garcia fonts & co va ser el nom d'un projecte de disseny de tipografia en format digital iniciat per Andreu Balius a començaments del 1993 amb la voluntat d'investigar sobre les possibilitats expressives de la tipografia generada digitalment, en un moment on apostar per l'ordinador no era políticament correcte.

Es tractava d'un projecte no comercial i sense ànim de lucre que es nodria dels treballs tipogràfics (dissenys de noves tipografies) que la gent enviava per tal d'incorporar-los dins del catàleg Garcia fonts y d'intercanviar-los amb aquells tipus que ja formaven part d'aquest.

Amb la introducció de les noves tecnologies en el camp de la comunicació i el disseny gràfic, Garcia fonts & co. va voler desmitificar el concepte tradicional de tipografia i aportar-ne una visió diferent.

Garcia fonts & co. va ser premiat per APPLE España / Creativity News (1995) i per ADOBE Systems Europe (1997), i convidat a participar al fòrum de tipografia experimental FUSE a Berlín l'any 1995.

Contact:
garcia@andreubalius.com

 

EL CATÀLEG
Garcia fonts & co. fou un projecte interactiu on l'intercanvi d'idees i de processos va esdevenir el motor esencial per a la construcció d'un catàleg de fonts: el catàleg Garcia fonts.
Les fonts del catàleg eren aportacions realitzades pels col·laboradors i varen ser la base per a l'intercanvi.

ELS LIBRARY
Les Biblioteques de fonts
Les fonts del catàleg de Garcia fonts & co. es presentaven en una sèrie de fullets desplegables (library), que junts formaven la biblioteca de fonts disponibles per a l'intercanvi entre els col·laboradors.

ELS «GARCIES»
Garcia fonts & co. va ser un projecte obert que es nodria de les col·laboracions de tots aquells que hi participen activament amb la seva aportació personal.
Així, el cognom «Garcia» apareix amb la intenció d'englobar tot aquest conjunt de col·laboradors: és la Família Garcia.
 

El projecte Els library El catàleg Els «Garcies»